ifk värnamoStadt bord & bar  harrys  elteknik t  vandalorum t
Annons

IFK startbild MIV

Vi har kommit för att stanna!

Året är 1912, en solig majdag på Karl Wetterholms raksalong, ett mycket fashionabelt sådant inrett med fyra stora svarta skinnfåtöljer, uppställda mot varandra. I fåtöljerna sitter även
 herrarna Ragnar Selander, Bernhard Berg och Johan Maurd.

De fastställer de sista detaljerna för det som idag är Idrottsföreningen Kamraterna - IFK Värnamo. Mycket har såklart hänt
 sedan den dagen, men hörnstenarna i föreningen: RESPEKT, ETIK och MORAL finns självklart kvar och är högst aktuella i både dagens ledarskap, hos spelare och hos våra medlemmar.

IFK Värnamo är en framgångsrik och mångkulturell förening
som under årens lopp fostrat oerhört många duktiga
fotbollsspelare, både på herr- och damsidan. Men det är i ungdomssektionen allt börjar. IFK Värnamo har alltid satsat hårt på sin ungdomsverksamhet, det visade sig inte minst när vårt duktiga A-lag på herrsidan vann matchen mot Kristianstads FF, 2010 och avancemanget till SUPERETTAN blev ett glädjande faktum.

Den hittills största internationella framgången för IFK Värnamo är Jonas Thern, som spelat både utomlands och i landslaget, bland annat under VM-94. En annan framgångsrik spelare är landslagsmeriterade Michael Svensson. Med de orden önskar vi dig varmt välkommen till en spännande säsong i Superettan och ett ytterligare avancemang.

http://www.ifkvarnamo.se